Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 21 januari 2016

Järvastaden fyller 10 år!

Järvastaden fyller 10 år i år. Det vill vi fira genom att ordna extra många roliga aktiviteter, och vid varje aktivitet kommer det att bjudas på födelsedagstårta!

Stefan Sellgren, vd för Järvastaden AB säger: "

I år är det 10 år sedan vi tog första spadtaget i Järvastaden! Vi har hunnit ett gott stycke mot vår vision, att bygga ett drömboende för barnfamiljer och alla andra som vill bo lugnt och tryggt med naturen alldeles utanför dörren och city runt hörnet.

Idag är det 1900 familjer som bor här, om ytterligare 10 år är det lika många till. Med sitt natursköna läge alldeles intill Igelbäckens naturreservat och med bara 10 minuter till city är det lätt att förstå att man trivs här.

Järvastaden ligger på gränsen mellan Solna och Sundbyberg, inte långt från Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia. Här bygger vi bostäder i alla storlekar, lägenheter, rad- par- och kedjehus, men framför allt så bygger vi en framtid."

Välkommen att fira med oss!


Årets SkridskoDisko i Järvastaden på lördag

Lördag 23 januari drar vi igång årets skridskodisco - men först får vi lära oss några riktiga skridskoskär och se uppvisning av Solna konståkningsskola.

Konståkningen börjar kl 14:30, Discot kl 15:45.

Det finns ett fåtal skridskor att låna men tag med egen hjälm.

Vi bjuder på korv med bröd, jubileumstårta och dricka.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Järvastaden – en plats där nutid möter dåtid

Om några år har Järvastaden 15 000 invånare.

För 1 500 år sedan var det betydligt glesare mellan skorstenarna. Dagens Igelbäcken var då en havsvik där båtar kunde ta sig långt in i landet och vid stränderna byggde de första invånarna sina gårdar. Ett gynnsamt klimat, landhöjningen och flera som använde järnredskap gjorde att befolkningen ökade.

Jordbruk och boskapsskötsel skapade ett öppet landskap. Om vi letar hittar vi spår av dessa tidiga invånare i Järvastaden med omnejd. se uppvisning av Solna konståkningsskola.

Läs mer >


Järvastadens krönika 2015

Ännu ett år har susat förbi i vår stadsdel Järvastaden och 2015 är till ända. Nya restauranger har öppnat, vi har nu fler gym och en tandläkarpraktik runt hörnet.

Läs hela krönikan här >

Idylliska Järvastaden lockar småbarnsfamiljer

Under året har en undersökning genomförts bland boende i Järvastaden med omnejd om vad de tycker om framväxten av stadsdelen. Av undersökningen framgår att de boende trivs väldigt bra i Järvastaden och beskriver sin stadsdel som mysig, lugn och familjevänlig.

Läs mer >


Detaljplanen Grankällan klar för granskning

Grankällans detaljplan har varit föremål för samråd under våren 2015. Stadsbyggnadsförvaltningen har redovisat och kommenterat inkomna synpunkter i en samrådsredogörelse.

Läs mer >

Hoopar på isen gör skridskoåkningen till en lek

Våra fastighetsskötare har kämpat i några veckor med många plusgrader för att spola och köldaggregatet har gått på högvarv. Men lagom till julafton ska det vara dags för premiär på isbanan bredvid Mulle Mecks lekpark..

Läs mer >


Tävlingen med pepparkakshus blev en succé

För andra året i rad hade vi bjudit in till att tävla med pepparkakshus i samband med Barnens Julmarknad. I år kom det 15 tävlingsbidrag (egentligen 16 då Solna Sjöscouter hade två bidrag som vi satte ihop till en enda "tältby").

Läs mer >

Barnens Julmarknad i Järvastaden blåste inte bort

Mitt i blåsten stod marknadsstånd och bodar ändå kvar när vi återigen hade Barnens Julmarknad på andra advent i Järvastaden, runt Jaktvillan och massor av barn med föräldrar fyllde gatan och gården.

Läs mer >


Uppföljning från möte om skolgård

Raoul Wallenbergskolan Järvastaden bjöd in till ett diskussionsmöte den 1 december, kring skolgårdens utformning.

Läs mer >

Välkommen på skridskodisco och konståkning!

Snart är det dags för årets skridskodisko, med ett extra inslag i år, nämligen skridskoskola med Solna konståkning.

Läs mer >


Garageplats i Järvastaden

Vad sägs om att slippa skrapa rutor i vinterkylan och att slippa hålla reda på vilken måndag i månaden det är?

Läs mer >

Öppet hus hos Lingontuvan

Lingontuvans förskola i Järvastaden är ett föräldrakooperativ. Den 27 januari bjuder de in till ett informationsmöte och öppet hus.

Läs mer >


Fruktlära hos ICA Nära Järvastaden

De flesta som bor i Järvastaden vet väl att Magnus Käck driver ICA Nära Järvastaden, som öppnade för drygt 3,5 år sedan. Magnus och ICA bjuder in samtliga elever i årskurs 2 och 5 i Sundbyberg och Solna i närområde, att besöka dem. Självklart är det gratis!

Läs mer >

Röster om Barnens Julmarknada

Trevent som är det företag som hjälper till att arrangera Barnens Julmarknad i Järvastaden, har gjort en summering av årets julmarknad. För sjätte året i rad har vi haft en julmarknad som uppskattas mycket av såväl utställare som besökare.

Läs mer >


I korthet

Nya parkeringsregler i Järvastaden >>

Scoutgruppen Järvarna har haft sin tredje träff >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Hyr Jaktvillan >>

Tillfällig omläggning av bil- och busstrafik >>


Från byggherrarna

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >