##WebVersion##

Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 17 januari 2017

Skridskodisko lördag 20 januari!

I samarbete med Solna konståkning och ICA Nära Järvastaden startar vi upp 2018 års evenemang med sedvanligt skridskodisko lördag 20 januari. Som alltid håller vi till på vår egen isbana nedanför Mulle Meck-parken.

Solna konståkning ställer upp med ungdomar som redan klockan 14.30 gärna hjälper nybörjare med första skären. Omkring klockan 15.30 får vi lämna plats åt bara konståkarna, då är det dags för uppvisning.

Lokal DJ tar över när det börjar mörkna. Då höjer vi musiken och tänder lamporna och det blir fritt fram för egen isdans.

Ungdomarna från ICA sköter grillarna när vi bjuder på korv med bröd och dricka därtill. Vi har enstaka skridskor för utlåning, så för säkerhets skull ta med egna. Glöm inte hjälmen!

Alla är välkomna, både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Nu drar kurserna på Överjärva gård igång

Föreningen Kulturlandskaparna är en ideell förening som ordnar aktiviteter och kurser på Överjärva gård. På gården finns en massa får, 32 fårtackor och tre baggar. Om vårarna kommer lammen.

Läs mer >

Vintertid i Järvastaden

Fallande temperaturer och förhoppningsvis snö på backen ger perfekta förhållanden för vinteraktiviteter. Här i Järvastaden väntar som vanligt några aktiviteter som är särskilt värda att lägga på minnet.

Läs mer >


Välbesökt julmarknad i Järvastaden

Som traditionen nu bjuder så hölls Barnens Julmarknad i början av december i Järvastaden. Kanske blev det nu ännu trängre än vanligt för alla besökare att handla och förtära korva med bröd, våfflor med grädde, kaffe, kakor och massor med andra godsaker.

Läs mer >

Lekfulla dagar i Magasinshuset med Alfons Åberg

Den som besökte barnutställningen "Hemma hos Alfons Åberg är verkligheten saga nog" som pågick under mellandagarna i Järvastaden träffade kanske på någon av de fyra ungdomar som hjälpte till att sköta utställningen.

Läs mer >


Bagartorp utvecklas

Bagartorp är angett som ett utvecklingsområde i Solna stads översiktsplan och håller successivt på att utvecklas till en ännu mer sammanhållen och levande stadsdel. Nu planeras för nya bostäder, service och ett nytt entrétorg till Ulriksdals pendeltågstation.

Läs mer >

Utveckling av Enköpingsvägen till ny stadsgata

Solna stad har arbetat fram en utvecklingsplan för den framtida förändringen av Enköpingsvägen, med målsättningen att den ska bli en stadsgata. Syftet med planen är att visa på möjligheter och skapa ett underlag inför den framtida utvecklingen av Bagartorp och Agnesberg.

Läs mer >


Gott Nytt År i Järvastaden!

Tack för 2017 alla Järvastadsbor! Vi hann med en hel del tillsammans. Valborgsfirandet, Järvastadsloppet och Foodfestivalen satte alla nya rekord när det gäller antalet deltagare. Och vilket tur vi haft med vädret! Foodfestivalen i slutet av augusti bjöd på rena högsommarvärmen. Inte undra på att det blev lyckat.

Läs mer >

Trygg i Järvastaden

Som ett led i att öka tryggheten i Järvastaden söker vi nu förslag på personer som kan verka som trygghetsambassadörer för de olika bostadsrättsföreningarna i vår stadsdel. Det här och mycket annat blev resultatet av det möte kring trygghet som hölls i Jaktvillan 29 november.

Läs mer >


Skridskoisen i Järvastaden

Nu äntligen har vi fått fatt i reservdelar till de trasiga rören som gjort att vi ännu inte kunnat dra igång kylmaskinen och spola isbanan nedanför Mulle Meck-parken. Nu kommer våra fastighetsskötare jobba hårt med spolning och blir det inte för många plusgrader så kan vi få isen att frysa på ordentligt inom några dagar.

Läs mer >

Åk utför vid Jaktvillan

Vintern är här på riktigt och med den snön som faller till och från. Passa på att åka utför backen nedanför Jaktvillan. Vid Jaktvillan finns åklappar att låna för den som vill komma ner extra fort. Eller ta med egen kälke och åk flera!

Läs mer >


Järvastaden växer för varje år

Vi har byggt och utvecklat Järvastaden i mer än tio år. Vi som ser staden växa fram varje dag, en liten del av en våning i taget, vi tycker ibland att det tar så lång tid. Ändå känns det som de tio åren gått fort för oss som varit med på hela resan.

Läs mer >

Belysning på plats i naturlekplatsen

I somras gjorde vi klart den mycket uppskattade naturlekplatsen i skogen mellan Raoul Wallenbergskolan och Jaktvillan.

Läs mer >


I korthet

Uppsamling av julgranar >>

Järvastadens julnötter >>

Årets julklapp 2017 - elcykel >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >

##OptOut##