Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 1 december 2014

Barnens julmarknad i Järvastaden

Söndagen den 7 december är det julmarknad vid Jaktvillan i Järvastaden klockan 12.00 - 16.00 och på Överjärva Gård klockan 11.00 - 16.00.

Tomten tar emot önskelistor och delar ut paket vid Jaktvillan. Det blir ponnyridning vid Överjärva Gård och åktur med häst och vagn i Järvastaden. Skolklasserna har egen försäljning av korv med bröd, våfflor med mera, och på Överjärva Gård grillar man lammkorv över öppen eld. Fåren går i hagen och man visar hur man kardar och tovar ull.

Med pendeltåget tar det ca 10 minuter från city till Ulriksdals Station, sedan är det bara en kort promenad hit. Kommer ni med bil finns det gratis parkering vid Jaktvillan, Gunnarbovägen 91 i Järvastaden.

Bara en kort promenad genom Tomteskogen skiljer Jaktvillan från Överjärva gård, så besöker du den ena kan du även besöka den andra. Vi har marschaller och ljuslyktor som visar vägen.

Följ skyltningen från Ulriksdals station. Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det.

Nytt för i år: Pepparkakshus-utställning i Jaktvillan! Se mer om detta nedan.


Tävla med ditt pepparkakshus

Du är din egen arkitekt och byggmästare. Gör ditt drömhus eller varför inte huset som du bor i. Kom med ditt bidrag till Jaktvillan på onsdag 3 december, mellan klockan 8 och 19.

Gör ett hus eller något annat byggt av pepparkaksdeg. Vi har inga stränga tävlingsregler.

Läs mer >

Tomten kommer till Järvastaden

Julen knackar snart på dörren och även om många har mycket att göra med alla förberedelser så finns det en som verkligen har fullt upp just nu - Tomten. Vi har dock haft turen att få en liten pratstund med Tomten.

Läs mer >


Stort intresse för svampplockning

Även i år var intresset för svampplockning i Igelbäcken stort. Svampkonsulent Bibbi Wallqvist guidar i svampens värld.

Läs mer >

Trafiksäkerhet i Järvastaden

I september i år gick vi ut här på webbplatsen och berättade om hur två pappor på Brukshundsvägen i Järvastadens Sundbybergsdel har agerat för att om möjligt höja trafiksäkerheten på deras gata.

Läs mer >


Se film - Jogging i Järvastaden

Med naturen inpå knuten är det enkelt att ta en joggingrunda eller promenad i omgivningarna.

Se film >

Se film - Mountainbike i Järvastaden

På mountainbike i Järvastaden och dess omgivningar.

Se film >


Se film - Barnfamilj vid Jaktvillan

Hildegunn Johansson med familj berättar om hur det är att bo i Jävastaden.

Se film >

Muzic Kidz sprider julglädje

Snart är det dags för den årliga julmarknaden i Järvastaden. Och då är det dags för ännu ett liveframträdande av de sjungande och showande barnen från Music Kidz musikgrupper.

Läs mer >


Naturmarksparken börjar ta form

Byggandet av torget vid JM:s Brf Solvändan ut mot Spegeldammsparken kommer att påbörjas nästa år. Men redan nu pågår anläggandet av Naturmarksparken i anslutning till Dammtorps allé.

Läs mer >

Brotorps torg - en plats för lek

I anslutning till HSB:s bostadshus och vid korsningen med Vinthundsgatan ska ett torg anläggas. Järvastaden har i samarbete med Sundbybergs stad och Tema arkitekter tagit fram ett torg som ger möjligheter för lek.

Läs mer >


När kommer beslut om en ny skola i Järvastaden?

Kristian Funk är boende i Järvastaden och är som många andra småbarnsföräldrar starkt engagerad i vår skolfråga. Han har ställt en rak fråga till Marianne Damström Gerebenpå Twitter.

Läs mer >

En scoutkår i Järvastaden

Vi i Järvastaden vill se efter om det finns intresse bland boende i vår stadsdel att starta en egen scoutkår. Vi kommer strax efter nyår att gå ut med mer information och frågor till alla som bor i Järvastaden.

Läs mer >


I korthet

Byt till vinterdäck i Järvastaden >>

Julklappshandla på ICA >>

Nya parkeringsregler i Järvastaden >>

Skanskas säljstart av Pyrolan >>

• ICA-handlare i Järvastaden lyssnar på kunderna >>

• Nytt hyresavtal för Jaktvillan >>


Byggherrarna i Järvastaden bjuder på reflexer

Kom till Barnens Julmarknad vid Jaktvillan 7 december och få en reflex av byggherrana i Järvastaden. Vi delar ut dem i Järvastadens tält där vi också visar modellen över hela Järvastaden.

Läs mer om byggherrarna
Klicka på logotyperna nedan för att komma till respektive byggherres hemsida.