Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 18 juni 2016

Välkommen till midsommarfirande på Överjärva gård!

Precis som förra året bjuder Kulturlandskaparna in till traditionellt midsommarfirande på Överjärva gård.

Vi från Järvastaden kommer vara med tillsammans med Mulle Meck som visar upp sitt nya fina garage, byggt av återvunnet virke.

Senaste boken, Mulle Mecks verktyg från Berghs Förlag AB av författaren Georg Johansson och illustratör Jens Ahlbom kommer att finnas i en signerad upplaga till försäljning.

Kl 11.00 den 24 juni börjar vi klä stången och ett par timmar senare reser vi den med gemensamma krafter. Sollentuna folkdansgille leder dansen. Har man inte med sig egen kaffekorg så finns det kaffe & dopp, korv & glass att köpa.

Och vill man vara Spiderman, lejon eller någon annan på midsommaraftonen så fixar våra ansiktsmålare det.

Gott om bilparkering finns vid Jaktvillan i Järvastaden, skyltar visar vägen. Det är bara en kort promenad härifrån längs stigen till Överjärva gård.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Sommarens barnutställning i Järvastaden - Herr Gurka

Skaparna av Mulle Meck-parken Tor Svae och Roger Josefsson bjuder in till utställningen Allemansland i Jaktvillan 5 juli.

Utställningen bygger på Lennart Hellsings verser och Poul Ströyers illustrationer och besökarna får träffa välkända figurer som Herr Gurka, Kusin Vitamin och de något udda figurerna i staden Annorlunda.

Kl 10.00 klipper Anna Lasses (C) Ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Solna bandet och hälsar alla välkomna. Utställningen pågår fram till 31 juli ochöppettiderna är de samma som för Jaktvillans Café, tisd– sönd kl 11 – 16.


Sommarcafé vid Jaktvillan har öppnat

Nu är vårt sommarcafé i Jaktvillans trädgård på Gunnarbovägen 91 öppet. Till att börja med är caféet öppet lördagar och söndagar kl 11 – 16. Till midsommar öppnar vi upp sex dagar i veckan, tisdag till söndag. Precis som förra året kommer vi servera många olika sorters spännande glass smaker. Flera olika sorters spel och bollar finna att låna i caféet för lek i gräset bland fruktträden.

Läs mer >

 


Se film från midsommarfirandet på Överjärva gård 2014

Här kan du se film från midsommarfirandet för ett par år sedan. .

Se film här >

Hitta till Överjärva gård

Hitta enkelt till Överjärva gård med hjälp av vår karta.

Ladda ner karta >

 


Glöm inte att pump track-banan är igång hela sommaren!

Vi föll för idén att hyra in en pump-track bana. Tanken var först att den skulle vara kvar över påskhelgen och påsklovet.

Efter det att vi fått in mer positiva kommentarer än någonsin över denna bana har vi helt enkelt inte kunna lämna tillbaka den till leverantören.

Vi har nu därför bestämt att banan ska vara kvar hela sommaren.

Läs mer >

 


Missa inte jubileumsårets alla aktiviteter i juni

Fredag 24 juni firar vi midsommar på Överjärva gård med start kl. 11.

Tisdag 5 juli kl 10 inviger vi årets utställning för barn Allemansland i Jaktvillan. En utställning som bygger på böcker och sånger av Lennart Hellsing.

Fler evenemang hittar du i kalendariet på hemsidan >


 

Från byggherrarna

JM säljstartar kvarteret Åkerbäret

Läs mer här >

Skanska har 15 hem till försäljning 2016

Läs mer här >

Rad- och kedjehus i Grankällan

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken. Detaljplanen för Grankällan har varit på Granskning och förväntas bli godkänd under våren/sommaren 2016.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >