##WebVersion##

Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 15 mars 2018

Visning av JMs kvarter Åkerbäret

I Järvastaden mellan Kista och Solna bygger JM kvarteret Åkerbäret bestående av 167 lägenheter om ett till sex rum kök. Kvarteret kommer att ligga i korsningen Järva skjutbaneväg och Fridensborgsvägen. På söndag bjuder JM in till visning av den nya visningslägenheten på Fridensborgsvägen 133.

Läs mer >

Förhandsvisning av Skanskas visningshem för Villabacken

Snart har du äntligen chans att få uppleva ditt nya hem i Villabacken. Den 18 mars kl 12–14 har Skanska förhandsvisning av sitt visningshem där du kommer att få en känsla av hur det är att bo i ett nybyggt hem i Järvastaden. Du får också tillfälle att träffa medarbetare hos Skanska så att du kan ställa frågor om kvarteret, se en fysisk modell av husen och träffa andra som också vill flytta hit.

Läs mer >


Kultur- och fritidsnämnden på besök hos Kurage

I torsdags 22 februari var Kultur- och Fritidsnämnden på besök på ungdomsgården Kurage i Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden. Efter studiebesöket höll de nämndmötet i Järvastadens Jaktvilla.

Läs mer >

Ny chans till halvdags yoga med Mi

På lördag den 17 mars håller Mi Eriksson en halvdag med yoga och qigong. Inga förkunskaper behövs, men sköna kläder, egen matta och vattenflaska.

Läs mer >


Solna skyltar om för bättre trafiksäkerhet

Lokaltidningen Vi i Solna skriver om hur de två böjda gatorna med rad- och kedjehus i Järvastaden har enkelriktats och fått sänkt tillåten hastighet.

Läs mer >

Detaljplan för Linnean klar för samråd

Byggnadsnämnden i Solna har på möte 31 januari beslutat att ge miljö- och byggnadsförvaltningen i uppdrag att genomföra samråd om detaljplanen för kvarter Linnean m fl. Detaljplanens syfte är att möjliggöra fem kvarter med bostäder, verksamheter i bottenvåning, förskola samt en park. Planen är en naturlig fortsättning på Järvastadens utbyggnad.

Läs mer >


Överjärva gård har flera lokaler för kalas

Inte långt från Järvastaden ligger Överjärva gård. Bara ca fem minuters promenad genom skogen och över bron över järnvägen. På Överjärva gård finns flera möjligheter att hyra lokaler för olika sorts kalas. Det finns både en festlokal och en tältkåta att hyra.

Läs mer >

Många deltog och kämpade väl i Jaktvillans pulkabacke

Våra fastighetsskötare Seppo och Thomas m fl. under ledning av Enrique hade jobbat hårt hela veckan med snökanonen och kämpat med att få till ett bra underlag i Jaktvillans pulkabacke. Så sent inför helgen kunde vi bestämma att det skulle bli vintersport även i Järvastaden.

Läs mer >


Nils från Järvastaden gör succé i musikalvärlden

Nils Boyer, 15, har bott i Järvastaden större delen av sitt liv. När Järvastadens redaktör ringer upp honom är han mitt i repetitionerna av musikalen Sound of music som hade premiär 9 februari på Intiman i Stockholm.

Läs mer >

Trångt på isen vid skridskodisko i Järvastaden

Lördag 20 januari startade vi upp med årets första evenemang i Järvastaden. För fjärde året i rad körde vi skridskodisko på vår egen isbana nedanför Mulle Meck-parken.

Läs mer >


I korthet

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Lär om småskalig fårskötsel på Överjärva gård >>

Trygg i Järvastaden >>

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >

##OptOut##