Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 12 oktober 2015

I år jublar vi hela vägen till svampskogen!

Söndagen den 18 oktober tar svampexperten Bibbi Wallqvist oss med ut i vår egen svampskog.

Tack vare en sommar med gynsamma väderförhållanden för svampen lär det finnas mycket att hämta, sägs det.

Vi ses som vanligt vid Jaktvillan kl 10.00 för en kopp kaffe, saft och kanelbulle innan vi ger oss av. Vi räknar med att vara tillbaka ca 12.30 - med välfyllda korgar.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det..

 


Raoul Wallenbergskolan Järvastaden – skolan mitt i byn

Hemsö Fastighets AB kommer att bygga, äga och förvalta den nya skolan i Järvastaden. Det stod klart efter att kommunstyrelsen i augusti har fattat beslutet. Nu har Hemsö Fastigheter tecknat hyresavtal med Raoul Wallenbergskolan, som har för avsikt att driva den nya skolan.

Läs mer >

Solnas första Svanmärkta hus

Vädret var med Skanska Nya Hem när Liljekonvaljen, Solnas första Svanenmärkta flerbostadshus invigdes den 3 september.

Läs mer >


Svampfynd i Igelbäckens naturreservat inger hopp

Svampexperten Bibbi Wallqvist har tagit stigen förbi Jaktvillan i Järvastaden in i Igelbäckens naturreservat tillsammans med reportrar från Mitt i. Under sin promenad gör de många fynd i naturreservatet.

Läs mer >

Verkligt närproducerat lammkött hos Överjärva gård

Ta chansen att köpa ett helt lamm. Kulturlandskaparna på Överjärva gård erbjuder ett verkligen närproducerat alternativ för lammkött. Lammet kommer grovstyckat direkt från slakteriet, paketerat i en förseglad kartong.

Läs mer >


Många såg Hallströms film i Spegeldammsparken

Järvastaden bjöd i lördags på utomhusbio i Spegeldammsparken. Tillsammans med Magnus Käck och ungdomar från ICA Nära hade parken denna dag omvandlats till biosalong.

Läs mer >

Vi såg Solnas historia från cykelsadeln

I torsdags framåt kvällen tog Michael Karlsson oss med på en cykeltur i Solna. Vi var ett tiotal som startade vid Jaktvillan i Järvastaden.

Läs mer >


Flera hundra kom till invigning av öppna förskolan i Järvastaden

När öppna förskolan Solvändan, som drivs i Svenska kyrkans regi, invigdes på söndagen den 23 augusti kom flera hundra personer för att vara med. Glädjen är stor över att Järvastaden har fått en egen öppen förskola.

Läs mer >

Mer I ur och skur i Järvastaden

Den 11 januari 2016 öppnar I Ur och Skur Grönlingen på Fågelhundsvägen 1, i Järvastaden. 64 nya barn välkomnas till en nybyggd förskola med skogen och naturen i direkt anslutning till gården..

Läs mer >


Nu drar scouterna i Järvastaden-Ursvik igång

I mitten av september hölls det möte för föräldrar som vill dra igång scoutverksamhet i Järvastaden. På torsdag är det dags för första planeringsmötet kring den nya avdelningen Järvastaden-Ursviks scoutkår.

Läs mer >

Sång och dans i Jaktvillan

Den 8 september drog Music Kidz igång sin verksamhet i Jaktvillan igen. Dans- och sångsugna barn och ungdomar är välkomna att ansluta sig.

Läs mer >


Järvastaden Open –
en golftävling som växer

Den 12 september, spelade vi för andra året i rad vår lokala golftävling en regnfri förmiddag och i lagom värme..

Läs mer >

Fler tjejer till golfen

Vid Järvstaden Open den 12 september deltog 32 spelare - endast en av dem var kvinna. Hur får vi fler tjejer att intressera sig för denna sport?

Läs mer >


Rekordmånga flickor hos Vasalunds IF

För ett år sedan sa Tobias Celedon, ansvarig för ungdomsverksamheten hos Vasalunds IF, att antalet knattespelare skulle bli rekordstort. Och i år har det slagits än en gång, nu spelar fler än förr och fler flickor än pojkar.

Läs mer >

Järvakliniken är invigd

Den 15 september invigdes Järvakliniken - Järvastadens egen tandläkarpraktik.

Läs mer >


Lyckad loppis av barn för barn i Järvastaden

Sista söndagen i september höll elever från klass 2:5 i Ulriksdalsskolan en loppis vid Mulle Meck-parken. Arrangörerna var nöjda och kunde vid dagens slut kunde de räkna kassan till 4126:- kronor.

Läs mer >

Järvastadens egen loppis - dygnet runt på Facebook

Att Järvastaden är barnens stadsdel är ju vida känt. Och på initiativ av Nora Fenlin finns nu en loppis på nätet, för småbarnsföräldrar som vill köpa eller sälja saker och kläder till sina barn - Facebookgruppen Köp&sälj barngrejer Järvastaden.

Läs mer >


Järvastaden har allt!

Nära till Stockholm, men ändå lantligt, ett tryggt område och ett hem med gott om utrymme. Det är några av anledningarna till varför Malin och Oskar valde det nybyggda radhuset i Järvastaden i Solna.

Läs mer >

Skanska färdigställer unika radhus i tre våningar

Under hösten 2015 färdigställer Skanska ett kvarter - Villastråket - med radhus i tre våningar i Järvastaden i Solna stad. Kvarterets arkitektur är inspirerad av böjda radhuslängor i brittiska Crescents med träfasader i harmonisk färgsättning.

Läs mer >


I korthet

ICA Nära i Järvastaden sjunger för en rosa månad >>

Fler tider att boka i Jaktvillan >>

Bättre bussturer i Järvastaden >>

Följ Järvastaden på Facebook >>


Från byggherrarna

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >