Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 10 oktober 2017

Missa inte svampplockardagen söndag 15 oktober!

Barnen på Tunets förskola i Järvastaden har skickat oss den fina svampteckningen, inspirerade av årets svampplockardag. Om svamparna är ätliga är osäkert men söndag 15 oktober vet vi!

Då kommer nämligen svampexpert Bibbi Wallqvist från Överjärva gård hit till oss i Järvastaden. Tillsammans med Bibbi ger vi oss ut i svampskogen och återkommer ett par timmar senare med välfyllda korgar, hoppas vi.

Vi ses kl 10.00 vid Jaktvillan i Järvastaden.

Innan vi ger oss ut i svampskogen tar vi en kopp kaffe och saft. Ca 12.30 är vi tillbaka.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


En resa inifrån och ut - halvdag med yoga och qigong

I mitten av oktober, när de sköna dagarna är över och hösten gör sig påmind, bjuder Mi Eriksson in till en halvdag för inre och yttre reflektion. Under fyra timmar, lördagen 14 oktober, får deltagarna i en lugn miljö utöva både mediyoga och quigong, för att sedan avsluta med en guidad avkopplande meditation och en stunds reflektion.

Läs mer >

Nu har svampsäsongen kommit igång!

När vi ringer Bibbi Wallqvist håller hon som bäst på att undersöka markerna kring Järvastaden. Titt som tätt kommer glada rop över nya fynd. - Nu kommer äntligen svampen, säger Bibbi, det känns hoppfullt!

Läs mer >


Ny asfalt på Enköpingsvägen

På kvällen den 8 oktober påbörjas beläggningsrbete, det är Enköpingsvägen som ska få ny asfalt, för att förbättra framkomligheten. För att inte störa trafiken kommer arbetet att utföras under kvällar och nätter. Beläggningarbetet beräknas vara klart under vecka 41.

Läs mer >

Nätverket YIMBY tycker till om nya Enköpingsvägen

Än är det inte klart hur vägen och områdena intill kommer att utvecklas, även om det spekuleras fritt bland grannar, byggherrar och i Solna och Sundbybergs lokaltidningar. Nu har också det partipolitiskt obundna nätverket YIMBY tyckt till om Enköpingsvägen. I sin blogg presenterar de förslag på framtida lösningar för en urban stadsdel med parker, tvärgator som binder ihop området och en stadsgata som främjar gångstråk, cykel och kollektivtrafik.

Läs mer >


Vi bevarar träden i Järvastaden

När vi bygger ut Järvastaden händer det att befintliga träd kan påverka detaljplanen. Så är fallet med cykelbanan utmed den nya Gunnarbovägen, där den gamla eken får stå kvar och cykelbanan ledas runt den, vid utbyggnaden av detaljplanen för Grankällan.

Läs mer >

Sista bitarna på plats i Järvastadens naturlekplats

Sen en tid tillbaka har vi öppnat upp vår nya lekplats mitt bland träden i skogen mellan Jaktvillan och nya Raoul Wallenbergskolan. Nu har de sista bitarna också kommit på plats.

Läs mer >


Massor av spännande mat på Järvastadens Food Festival

För andra året i rad arrangerade Järvastaden Food festival på torget i Spegeldammsparken. Med fria råvaror från ICA var det massor av spännande mat från många olika länder som serverades.

Läs mer >

Kom och lek på naturlekplatsen bakom Jaktvillan

Mer eller mindre gömda bland träden finns lekredskapen placerade med massor av bark att ramla omkull på. Skogslekparken är omsorgsfullt utarbetade av Doina Velasquez på Tema Landskapsarkitekter.

Läs mer >


Gatunamn i kvarteret Grankällan i Järvastaden

Detaljplanen för kvarteret Grankällan är fastställd och byggnadsnämnden i Solna stad har beslutat om de fem nya gatunamnen för kvarteret.

Läs mer >

Ursprunglig Järvastadsbo vann årets golf

Vi spelade 12 hål poängbogey med reducerat handikapp. I faktiskt överlägsen stil vann Hans årets Järvastaden Open på 28 poäng.

Läs mer >


Uppföljning - Vad saknar de boende för närservice i Järvastaden?

I början av augusti frågade vi på vår hemsida samt på Facebook de boende i Järvastaden vilken närservice de saknar och vad de önskar sig i stadsdelen.

Läs mer >

Järvastadens vd talar om gemenskap i en levande stad på årets Business Arena

Vad gör Järvastaden unikt och varför vill så många bo här? Svaren på de frågorna kan vara flera. Kanske fina och praktiska hus, vacker omgivning eller trevliga grannar. För många kanske svaret kan vara den gemenskap som finns i stadsdelen.

Läs mer >


I korthet

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Stockholms bästa golf-erbjudande? >>


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >