Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 31 mars 2014

Välkommen på cykelrustar-dag i Järvastaden

Ta med cykeln och få den servad inför säsongens alla cykelturer - Järvastaden bjuder in till cykelrustar-dag på söndag den 6 april.

Våren är på väg och cykeln ska fram. Men först – kontrollera bromsarna, smörj kedjan och dra åt hjulmuttrarna!

Allt detta gör vi åt dig i samarbete med Cykel-Expo om du tar med dig cykeln till vår cykelrustar-dag söndagen 6 april mellan kl 11.00 – 15.00.

Det kostar ingenting – vi bjuder på servicen. Men vi lagar inga punkteringar eller gör reparationer.

Vi ses utanför Cykel-Expos affär, vid baksidan av Mulle Meck-parken.

För mer information samt karta, klicka här >


Svanenmärkt i Järvastaden

Skanska Nya Hem är riktigt stolta över att kunna presentera Liljekonvaljen som ett av sina första Svanenmärkta flerbostadshusprojekt.

Men vad betyder det egentligen när ett hus är Svanenmärkt?

Gun Nycander, verksamhetschef på Miljömärkning Sverige AB, om att Svanenmärka hus:
Svanen ställer krav på byggprocess, material och energibehov. Hänsyn tas till miljön genom hela tillverkningsprocessen, från råvaror till färdig byggnad.

Förutom hänsyn till yttre miljö borgar också kriterierna för en god inomhusmiljö. I vår del av världen tillbringar vi mycket tid inomhus och då är just inomhusmiljön central för hur vi mår. Att vistas inomhus påverkar hälsan på olika sätt. Det finns siffror på att vi tillbringar så mycket som ca 80 procent av vår tid inomhus, eftersom vi lever i ett kallt klimat. Det är därför viktigt att vår inomhusmiljö är så bra som möjligt, så att vi inte utsätts för faktorer som påverkar vår hälsa på ett dåligt sätt. Vi vill ha frisk, ren luft, dagsljus, minimalt med buller och vi vill inte få besvär eller bli sjuka av kemiska ämnen, radon eller mögel. För att säkra detta har Svanen krav inom just dessa områden och lite till. Svanenkriterierna ställer krav när det gäller hälso- och miljöfarliga ämnen i ingående material, ventilationsmätningar, radonmätningar, material- och kvalitetskontroll för att undvika inbyggda fuktskador etc.

Läs mer >


Järvastaden gratulerar Tor Svae

Tor Svae har varit konstnärlig ledare för byggandet av Mulle Meck-parken i Järvastaden. I dagarna är han aktuell som mottagare av Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2014.

Läs mer >

Järvastadsloppet 1 juni

Järvastaden kommer i samarbete med Sundbybergs IK och Solna OK att arrangera en löparfest söndag 1 juni.

Läs mer >


I korthet

• Knattefotboll i Järvastaden >>

• Farthinder i Järvastaden >>

• Nytt parkeringssystem >>

• Belysta träd i Järvastaden >>

• Svenska nya hem i Bromma bygger Herrgården i Järvastaden >>

JM

Smakfulla tegelkvarter

Tallkronan heter det nya kvarter som JM planerar att bygga centralt i barnvänliga Järvastaden.

Läs mer >>

Skanska

Brf Liljekonvaljen

Vi skapar två hus som omringar en härlig gemensam gård. Läget är ett av de bästa med bekvämt gångavstånd till det mesta i området, precis intill Spegeldammsparken.

Läs mer >>

IKANO

BRF Backsötan

Nära Igelbäckens naturreservat kommer Backsötan att bli en del av växande Järvastaden. Bostadsrätterna kommer byggas centralt i området med öppna planlösningar och moderna kök från IKEA.

Läs mer >>

HSB

BRF Brotorp

HSB brf Brotorp är HSBs andra etapp i Järvastaden och kommer att bestå av tre flerbostadshus i fyra våningar och en källarvåning. Lägenheterna är välplanerade och yteffektiva från kompakta ettor till spatiösa femmor.

Läs mer >>