##WebVersion##

Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 10 oktober 2018

Svampjakt i naturreservatet med expert Bibbi

Fram med svampkorgen! En hel del regnande sista tiden har ökat chanserna för att det ska finnas gott om svamp. Söndagen 14 oktober går vi ut och ser efter. Vår svampexpert Bibbi Wallquist guider oss som vanligt i vår egen svampskog nära Jaktvillan.

Vi ses kl 10.00 vid Jaktvillan i Järvastaden, tar en kopp kaffe eller ett glas saft innan vi ger oss ut i skogen. Ca 12:30 är vi tillbaka.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Tusentals besökte årets Food Festival

I slutet av augusti varje sommar gör vi nu vår Food festival ihop med utomhusbio framåt kvällen. Evenemanget har nu vuxit till ett av de större i Järvastaden. I år hade vi tusentals besökare som fick provsmaka maträtter från hela världen. Besökare som kommer från hela vårt närområde och längre ifrån. Också kockarna kom i år från flera olika områden.

Läs mer >

Järvastaden Open är avgjort

Det var en fantastisk morgon med härligt soligt väder. Frukost stod serverad redan från klockan åtta av Gabriel A Mrad i Ulriksdals Golfrestaurang. Man anmälde sig i shopen och fick pollett till driving rangen, pegs och tre pack med bollar.

Läs mer >


Trygg i Järvastaden – Informationsmöte 22 augusti

I slutet av augusti hade Järvastaden AB bjudit in alla trygghetsambassadörer i stadsdelen till informationsmöte i Jaktvillan. Mötet inleds med att Stefan Sellgren från Järvastaden AB hälsar alla välkomna och sedan lämnar över ordet till Stefan Engdahl från Stanley Security som kort går igenom bakgrunden till varför trygghetsgruppen finns och hur arbetet startade för snart ett år sedan.

Läs mer >

Festligt när första spadtaget för Grankällan togs

Onsdag 29 augusti klockan halv tolv togs officiellt första spadtag för småhusbebyggelsen i kvarteret Grankällan i Järvastaden. Grankällan med ca 200 rad- och kedjehus blir det sista utbyggnadsområdet med småhus i Järvastaden. Det ligger i stadsdelens norra del i Solna och gränsar i tre väderstreck mot Igelbäckens naturreservat på gångavstånd till Ulriksdals pendeltågsstation, förskola och grundskola. Fem minuters promenad över järnvägen ligger Överjärva gård.

Läs mer >


Färska ägare hos Järva Pizzeria

När Ismail kom till Sverige 1997 var han redan bekant med affärsvärlden och hur man driver eget företag. I sitt hemland Turkiet hade han en skoaffär, men i sitt nya hemland valde han att utvecklas inom restaurangbranschen. I Järvastaden möter vi Ismail på Järva Pizzeria, som han driver sedan 2017 när han tog över kontraktet från den tidigare ägaren.

Läs mer >

Yoku Sushi - det asiatiska köket

Efter fem år i Sverige pratar Cecilia bra svenska och upplever inga svårigheter i att driva företag i sitt nya hemland. I hemlandet Kina var hon student och visste inget om att driva ett eget företag. Nu, fem år senare, är hon delägare i två sushirestauranger och hjälper sina vänner när de håller på att starta företag själva.

Läs mer >


Järvastadens bilpool växer

Järvastadens bilpool är med i teknikens framkant och värnar om miljön genom att nu ha satsat på att också tillhandahålla elbilen Nissan Leaf. Att äga en elbil som familjens enda bil kan vara en utmaning med tanke på att dessa bilar fortfarande är något begränsade i sin räckividd.

Läs mer >

Hos Kinga finns behandlingar från topp till tå

Kinga kom från Polen till Sverige 1996 och utbildade sig inom hudvård och make up. Hon är diplomerad hudterapeut och permanent makeupartist. Hon är utbildad i både Sverige och Polen och ”överallt där det finns bra utbildningar och namnkunniga lärare” som Kinga själv beskriver det.

Läs mer >


Järva Sushi - ett familjeföretag

Järva Sushi - Här jobbar familjen Ye som kom till Sverige från Kina för snart tolv år sedan. Pappa Jingqing var chaufför i sitt hemland och visste inte mycket om hur man driver en restaurang, allra helst i ett annat land.

Läs mer >

Pizza Veneto är Antons andra hem

När Anton var 10 år flyttade familjen från Turkiet till Sverige. Han växte upp här och ser sig som mer svensk än turkisk. Sedan 20 år tillbaka driver han egna företag i Sverige. I Järvastaden är det Anton som driver Pizza Veneto. Han drev också Erolisa tidigare men så utökades familjen med barn och då var det annat än arbete som kom i fokus för Anton.

Läs mer >


Mulle Meck i allas hjärtan

Mulle Meck-parken i Järvastaden har roat barn i alla åldrar i tio år i år. Varje vecka kommer det mängder av barn hit för att leka och låta fantasin flöda. Både barn som bor i Järvastaden men också långväga besökare.

Läs mer >

Närmare 500 nya bostäder kommer byggas i Solna

Bygglov har beviljats för 64 enfamiljehus och 428 lägenheter i Solna stad. Behovet av fler bostäder är stort och främst större bostäder, för att möjliggöra ett livslångt boende. När familjen växer ska man kunna bo kvar.

Läs mer >


I korthet

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Besök öppna förskolan i Järvastaden >>


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >

##OptOut##