Stefan Sellgren, vd på Järvastaden AB, är nöjd med att ha hittat kontroll 15 vid branten.

Naturpasset har varit mycket populärt i år (2014, red.anm.) ICA har sålt ca 65 pass och många har också kommit till Jaktvillan för att köpa sitt Naturpass.

 

Bakom Naturpasset för Igelbäckens naturreservat ligger Sundbybergs IK Orientering tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet. Sundbybergs IK beskriver Naturpasset som ett perfekt motionssätt som passar de flesta och som ger en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

 

I detta Naturpass medföljer en karta över Ursviksskogen där 40 kontroller är markerade. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några är lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. 

 

När du har besökt minst 35 av de 40 kontrollerna och fyllt i startkortet kan du gå in på www.naturpasset.se  och i en enda mening ge det bästa tipset  på hur orientering kan utvecklas för att nå fler utövare så är du med och tävlar om fina priser.

 

Malin Nilsson jobbar i Jaktvillans café och har sålt Naturpass i sommar. Hon berättar:

 

- Folk ser skylten på trottoaren och blir nyfikna. Vi har ett blädder-exemplar som man kan titta i. Har folk börjat titta i foldern så blir de intresserade och köper ett pass.

Notera att texten gäller år 2014. I år, 2017, säljer vi inga Naturpass i Jaktvillan. Dessa finns att köpa hos ICA Nära i Järvastaden, samt på Ursviks motionsgård.