Nils från Järvastaden gör succé i musikalvärlden

Nils Boyer, 15, har bott i Järvastaden större delen av sitt liv. När Järvastadens redaktör ringer upp honom är han mitt i repetitionerna av musikalen Sound of music som har premiär 9 februari på Intiman i Stockholm.


- Det är jätteroligt att få vara med i Sound of music, för alla känner till den musikalen, säger Nils entusiastiskt.

I denna uppsättning av Sound of music har han rollen som den äldste sonen i familjen von Trapp, Han har tidigare haft roller i musikaler som Billy Elliott och under flera år uppträtt i A Christmas Carol, Dickens julsaga, då på engelska.

Att sköta både skola och repetitioner blir lite hektiskt emellanåt berättar Nils:

- Jag gick tidigare på Lycée Francais St Louis och nu på Viktor Rydbergs gymnasium, estetiska programmet med inriktning på sång. På Franska skolan var det noga med disciplinen och det har jag nytta av nu när det är en del plugg och mycket repetitioner.

- Nu sista veckan innan premiären är det repetitioner hela dagarna, och det blir en del plugg men det är det värt, säger Nils glatt.

Han är en nyfiken kille med mycket energi. Utöver skolan, dansen, sången och teatern spelar han även rugby, som han också dömer i.

- Jag håller på med ganska mycket och vill prova på lite allt möjligt.

Att bo i Järvastaden tycker han är jättebra. Att ta sig till skolan eller teatern inne i Stockholm går fort och smidigt. Och när han är hemma har han nära till naturen för att promenera med familjens hund.

Efter en liten pratstund ropar kollegorna på Nils, pausen är slut och de intensiva repetitionerna måste fortsätta.

- Det är mycket nerver nu och sista veckan är tuff men snart, snart vet jag att det rullar på, avslutar Nils med entusiasm och återgår till teaterns förtrollande värld.

Musikalen Sound of music går på Intiman i Stockholm 9 februari till 29 april.