Lekfulla dagar i Magasinshuset med Alfons Åberg

Den som besökte barnutställningen "Hemma hos Alfons Åberg är verkligheten saga nog" som pågick under mellandagarna i Järvastaden träffade kanske på någon av de fyra ungdomar som hjälpte till att sköta utställningen.

Under tiden som utställningen var öppen var det fyra ungdomar, Hanna, Casper, Axel och Oliver, från Järvastaden som ansvarade för den. Hanna Fahlgren, 14 år, var en av dem som fanns på plats under några dagar. Hennes uppgifter bestod bland annat av att öppna och stänga utställningen, att sitta vakt inne i lokalen, att leka med barnen och att städa upp vid dagens slut.

Hanna själv har passerat åldern då böckerna om Alfons är intressanta men tyckte att det var roligt att leka med barnen och att utställningen var fin. Hon fick även träffa skaparna av utställningen, Tor Svae och Roger Josefsson. Om dem säger hon så här:

- De verkar jättetrevliga och det verkar som att de har jobbat ganska hårt med utställningen!

Men för människor i alla åldrar gäller väl detta, som Gunilla Bergström, författaren till böckerna om Alfons Åberg, uttrycker det:

- För mitt i vardagen finns ju också häpnad, bävan, ett plötsligt gapskratt och eviga frågor. Vi vuxna har mestadels glömt den saken när vi trälar med hyra, mat och plikter: att livet är en makalös gåta!

Utställningen som nu är avslutad, var mycket välbesökt och omtyckt. Den kommer att ha premiär i juni och kan då besökas i Linköping.