Varje år lägger vi ut en liten frågelek kring Järvastaden. Kan du svaren? Facit hittar du här.

 

Fråga A

I början av året invigdes och öppnades ännu en förskola i Järvastaden. Det var Solna stad som snabbt kunde ge plats åt många nya barn i Järvens förskola på Honnörsgatan. Där hade tidigare en körskola haft utbildning i många år. Kommer ni ihåg vad körskolan hette?

1) Grönlingens körskola

X) Grönstedts körskola

2) Grönlunds körskola

 

 

Fråga B

Som alltid när det kommer lite snö i stan så blir det fullt med folk i backen i Jaktvillans trädgård. Tyvärr saknade vi även i år snön i mitten av februari när vi planerat för pulkarace. I stället fick kalla in världens bästa reserv, en trollkarl. Vad heter trollkarlen som showade i mobiliseringsförrådet 12 februari?

1) Trollkarlen Karlsson

X) Trollkarlen Andersson

2) Trollkarlen Svensson

 

 

Fråga C

När våren och värmen närmar sig i Järvastaden. När gräsytorna nedanför Mulle Meck-parken börjar torka upp. Då sätts det upp en speciell bana för barn och vuxna att roa sig med. Vad är det för bana?

1) En hinderbana

X) En räntebana

2) En pumptrack-bana

 

 

 

Fråga D

Valborg har vi firat tillsammans vid Jaktvillan i flera år på raken. Några säger att vi firar godisregn. Varför bör man hissa svenska flaggan 30 april?

1) Det är Valborgsmässoafton

X) Kung Carl XVI Gustaf fyller år

2) Det är gratis godis

 

 

Fråga E

En lördag i mitten av maj öppnar vi tillsammans med Solna stad ett litet bibliotek i Mulle Meck-parken. Här kan man låna och läsa barnböcker på helger på vår och höst och sex dagar i veckan under sommaren. När vi byggde biblioteket och när vi bygger nya attraktioner i parken har vi inga CAD-ritningar, vi har handgjorda teckningar från illustratören till Mulle Meck. Vad heter han?

1) Jens Ahlbom

X) Jens Ahlmiss

2) Jens Ahlträff

 

 

Fråga F

På Överjärva gård hålls sen flera år ett mycket välbesökt midsommarfirande. Överjärva gård ligger bara en kort promenad från Järvastaden genom skogen och över en gång- och cykelbro över järnvägen. Vad är det för färg på bron?

1) Röd

X) Svart

2) Blå

 

 

Fråga G

Järvastaden har i flera år arrangerat utomhusbio i Spegeldammsparken. I år hade vi för andra året i rad också en Food Festival där boende och verksamma i stadsdelen lagade sina hemländers specialiteter. En av deltagarna, Niels, från Danmark lagade både mat samt spelade och sjöng med sina vänner. För förutom all god mat spisades det musik på årets festival. Vad kallade vår vän Niels, från vårt södra grannland, sitt riviga rockband?

1) Preben och Pretenders

X) Vi är röde vi är hvite
2) Smörrebrödsbandet
 
Fråga H
I augusti öppnade en ny grundskola i Järvastaden. Verksamheten drivs av Raoul Wallebergskolan. Skolan jobbar efter fyra ledord som också är skriva på muren vid skolan i Järvastaden. Ett av följande tre är inte ett av Raoul Wallenbergskolans ledord, vilket?
1) Mod
X) Medkänsla
2) Vinst
 
 
Fråga I
Järvastaden AB rensar varje juli ut sina möbler på entrévåningen i Jaktvillan. Det görs plats för en utställning för barn. I år var det Lasse Majas Detektivbyrå som bygger på böckerna som Martin Widmark skriver och som illustreras av Helena Willis. Vad heter de äldre gentlemännen som bygger utställningarna?
1) Stefan och Krister
X) Tor och Roger
2) Hasse och Tage
 
 
Fråga J
ICA Nära i Järvastaden firade 2017 fem år. Magnus Käck har med hjälp av sin fantastiska personal byggt upp en mycket uppskattad mataffär. Rasmus och en annan Magnus har satt sina porträtt på en närproducerad ölflaska. Vad kallar de denna öl?
1) Bröderna Brothers
X) Brorsor på stan
2) Los Hermanos
 
 
Facit hittar du här.