Järvastaden växer för varje år

Vi har byggt och utvecklat Järvastaden i mer än tio år. Vi som ser staden växa fram varje dag, en liten del av en våning i taget, vi tycker ibland att det tar så lång tid. Ändå känns det som de tio åren gått fort för oss som varit med på hela resan. Det är många nya bostäder som byggts, massor med kilometer ledningar som lagts ner, nya parker, nya torg. Nu bygger vi ut vägarna i Järvastadens nästa del, Grankällan. Det blir de sista småhusen i stadsdelen.

Det pågår ett planarbete med nya flerbostadshus söder om rondellen i korsningen mellan Järva skjutbaneväg och Fridensborgsvägen.

Solna stad har tagit fram en första utredning om hur Enköpingsvägen kan förändras.

Det finns många fler bostäder som ska byggas. Nu blåser tveksamma vindar över bostadsmarknaden och det syns många krisande tidningsrubriker. Efter de senaste årens goda tider är det lätt att glömma att det går upp och ner och sen upp igen så som det faktiskt gjort under våra första tio år.

Läs artikel Järvastaden - tio år med bostadsmarknaden del 1 och Järvastaden - tio år med bostadsmarknaden del 2

Vi kommer fortsätta att utveckla Järvastaden i många år framöver till en stadsdel att vara stolt över. En stadsdel där alla är välkomna! Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!

I växthuset i Jaktvillan trädgård står uppställt en ny modell över hur hela Järvastaden kan komma att se ut när det blir klart. Med belysning kan modellen ses även på kvällen om det inte är för mycket imma och frost på glasen.