Hans Åselius och hans familj var en av de första att flytta till Järvastaden för över tio år sen. De har fått stå ut med en hel del byggdamm och störande verksamhet. Nu har det sen flera år lugnat ner sig i deras färdigbyggda ända av staden. Hans har också lugnat ner sig och gått i pension från yrket som lots. Nu kompletterar han allt jobb han gör för Brf Mönstringen med utökat golfspel. Många turer på Ulriksdals GK har gett resultat.

 

Vi spelade 12 hål poängbogey med reducerat handikapp. I faktiskt överlägsen stil vann Hans årets Järvastaden Open på 28 poäng. Det var desto jämnare i kampen om andra och tredje plats. Förutom att båda heter Jens, så hade de bägge 24 poäng. Jens Hobroh tog andra platsen framför Jens Johansson på lägre spelhandikapp. Vi säger grattis till alla tre och extra mycket till Hans som fick sträcka armarna i luften med pokalen inför fotografen. Det var några bland de startande som tyckte det bästa med att vinna var att man likt Eddy the Rocker fick glänsa på entrén till ICA Nära i flera veckor inför tävlingen.

 

Nästa år är det nio hål som gäller, då utgår vi från att Hans och alla andra nästan 30 deltagare kommer tillbaka för nya utmaningar. Gärna vill vi se ännu fler och gärna så klart många fler kvinnor än de två som nu var med.

 

 

Stort tack till tävlingsledningen på Ulriksdal och Fairway Golf, Per Karlsson och Fredrik Ramel. Missa inte deras utmärkta golferbjudande om spel för resten av 2017 och hela 2018 för endast 995 kr. Då får man förutom fritt spel på Ulriksdal också två vändor på Arlanda stad.

 

Se hela resultatlistan här.

 

Se alla bilderna här.