Vad gör Järvastaden unikt och varför vill så många bo här? Svaren på de frågorna kan vara flera. Kanske fina och praktiska hus, vacker omgivning eller trevliga grannar. För många kanske svaret kan vara den gemenskap som finns i stadsdelen.

 

I Järvastaden arrangeras över tolv aktiviteter för boende varje år, minst en aktivitet per månad. Det är allt ifrån svampplockardag, till skridskodisco och matfestival. Aktiviteterna brukar bli välbesökta och är ett tillfälle för grannar och boende i området att både hitta på roliga saker och att lära känna varandra. Dessa tillfällen för möten har varit en bidragande orsak till att en stark gemenskap bland boende i området vuxit fram – något som numera kännetecknar Järvastaden.

 

Järvastaden AB:s vd Stefan Sellgren har därför blivit inbjuden att tala under konferensen Business Arena den 21 september i Stockholm.

 

- Jag vill passa på att lyfta hur vi jobbar med social hållbarhet i Järvastaden och det unika som finns här. Alltså hur vi arbetar med att skapa trygghet, närhet och gemenskap genom aktiviteter där boende i området ges möjlighet att lära känna varandra och där vi tar tillfället i akt att bjuda våra grannar på något som de förhoppningsvis uppskattar, säger Stefan Sellgren.

 

Business Arena är Nordens ledande mötesplats för aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Stefan Sellgren pratar under temat Stadsbyggnadsprojekten som gör regionen starkare – hur är de tänkta? Andra talare är bland annat Peter Granström som är projektchef för Barkarbystaden i Järfälla kommun.

 

Läs mer om Business Arena och det övriga programmet här.