Vilken närservice vill ni boende ha i de kommande lokalerna längs Järva skjutbaneväg?

 

Utbyggnaden av Järvastaden har pågått i mer än tio år. Konjunkturerna har gått upp och gått ner i perioder men nu är mer än 2000 bostäder färdigställda och inflyttade. De sista kvarteren i detaljplan Grönlingen håller på att byggas längs Fridensborgsvägen söder om Spegeldammsparken.

 

I takt med utbyggnaden har det etablerats närservice i viss utsträckning. Vi vet att en bra livsmedelsaffär står ”högt upp på önskelistan” för boende. Vi byggde därför tidigt en provisorisk ICA Nära som därefter har uppgraderats och byggts ut flera gånger. I gatuplan i de nya bostadshusen har det startats verksamheter i form av restauranger, gym, frisörer, mäklare, tandläkare, kemtvätt/skomakare mm. I gamla provisoriska lokaler i mobiliseringsförråd från militärtiden finns en mängd olika verksamheter. Några är bra att ha som närservice, exempel på sådana är cykelaffären och däckverkstaden. Sommartid har vi viss caféverksamhet i Mulle Meck-parken och i Jaktvillans trädgård.

 

Ett arbete har sedan en tid tillbaka påbörjats för en ny detaljplaneetapp. Det är kvartersbebyggelse på båda sidor om Järva skjutbaneväg strax söder om cirkulationsplatsen i korsningen med Fridensborgsvägen, läs mer om det här.  I kvarterens gatuplan ut mot Järva skjutbaneväg ska det bli lokaler för verksamheter.

 

I en ny undersökning har Skanska kartlagt vad bostadsköpare värdesätter mest när de planerar att flytta. Resultatet visar att mer än hälften gärna vill bo i ett bostadshus som har serviceverksamheter som caféer och bagerier på gatuplan. Se resultatet av Skanskas undersökning här.

 

Nu frågar vi på Järvastaden AB de boende i Järvastaden: Vad efterfrågar ni för närservice i kommande lokalerna längs Järva skjutbaneväg? Fyll i formuläret nedan med vad just du önskar dig i Järvastaden.

 

Närservice i Järvastaden

Fyll i formuläret nedan med vilken närservice du önskar ska finnas i de kommande lokalerna utmed Järva skjutbaneväg.
captcha
Ladda om