I lagom varma vindar var vi många som slöt upp kring Jaktvillan i söndags för en familjedag i träningsspåren i Igelbäckens naturreservat.

 

Sundbybergs IK och dess orienteringsavdelning hjälper oss stort med arrangemanget och de hade många hårt jobbande volontärer på plats för att dela ut nummerlappar och ta emot sena anmälningar. Jan Kihl höll i mikrofonen och styrde upp. JM och Skanska bjöd på vattenflaskor innan start. ICA bjöd på glass och kaffe vid Jaktvillan. Många tog extra energiintag från Skanskas karameller.

 

Rico drog upp volymen på salsatakter och andra latinska rytmer tills Mi Eriksson klev upp på scenen för att leda lite uppvärmning. Då blev det lugnare musik till qigong-övningar. Mi säger att hon aldrig haft så många som följt (eller försökt följa) med i hennes rörelser. Flera hundra barn och vuxna sågs sträcka armar i olika vinklar och hänga med i ”klappövningar”.

 

Vid klockan 15 var det dags för första start. Den viktigaste, den för de mindre barnen. Som alltid var startområdet fullt av förväntansfulla ivriga barn att dra på men också deras föräldrar var koncentrerade med kameror och telefoner startberedda. Det är en härlig syn när flera hundra barn ger sig iväg med liv och lust. En kilometer är säkert lagom långt, i alla fall för föräldrarna som springer med barnen. I målfållan blir det en liten kö för alla som ska ha medalj. ICA serverar som vanligt dricka, frukt och kexchoklad.

 

15.30 gick starten för ungdomarna. De springer två kilometer och har dessutom riktigt kämpiga backar att bestiga. Till skillnad från de mindre barnen springer de också på tid.

 

Vuxna och motionärer hade individuell starttid från ca 15.35. Detta för att ge möjlighet för båda föräldrar att springa de fem kilometrarna. En springer medan den andra ser efter barnen. Ungefär vid halv fem gav sig de sista motionärerna ut i spåret. I år var det nog inga som av misstag genade in på rekordtider. Solna OK hade placerat ut fler funktionärer och hade bra ordning i skogen.

 

Sundbybergs IK passar på att skapa intresse för andra arrangemang de håller i. Bland annat Ursvik Xtreme som är vid Ursviks motions gård. Läs mer här. Deras skidsektion var också på plats och lånade ut rullskidor för de som ville pröva på.

 

Vi tror att det kan ha varit totalt ca 700 som sprang de olika loppen. Lite osäkert eftersom vi inte ”loggar” de mindre barnen. Vi hade över 550 som föranmält sig och det var över 150 som anmälde sig på plats som var och en betalade 50 kr. Vi fick in 3 850 kronor som vi ger till Barncancerfonden.

 

Stort tack till Sundbybergs IK och dess orienterare, till Solna OK samt till ICA Nära Järvastaden med dess härligt engagerade ungdomar! Speciellt kul också att ha Mi Eriksson på plats för qigong.

 

Resultatlistorna är inte det viktigaste men de finns att läsa här. Det viktigaste är ju att få medalj. Eller hur?