Dinosaurierna lockade till lek

Barnuställningen Dino Deluxe som nyligen fanns att besöka i Järvastaden gladde många barn och deras föräldrar. Här fanns dinosaurier av olika storlekar, böcker att läsa, en rutschkana att susa nedför och mycket annat att upptäcka, känna på och leka med.

Barnutställningar.nu ligger bakom den fina och fantasifulla utställningen, som denna gång rymdes i Magasinhuset, strax bortanför Mulle Meckparken i Järvastaden.

Utställningen var bemannad med ungdomar som annars arbetar hos Magnus Käck på ICA Järvastaden. Oskar Cox, 14 år, arbetade för andra året i rad med att vakta och leka en av de populära barnutställningarna. Hans uppgifter var att ta hand om barnen, leka med dem, läsa sagor och att städa upp i lokalen efter dagens slut.

- Barnen tyckte att det var jättekul och också överraskande, berättar Oscar.

- Det var dinosaurierna som lockade mest men det var också många som stannade en hel eftermiddag med en förälder, de lekte, läste sagor och fick nya vänner.

- En del av barnen tyckte att rutschkanan var lite guppig och att det gick lite fort i den, men de allra flesta var jättenöjda!