Barnens önskelistor i Järvastaden

Strax efter klockan tolv på 1:a advent kom Tomten med häst och vagn till Jaktvillan i Järvastaden. Då var det redan lång kö med förväntansfulla barn tillsammans med tålmodiga föräldrar. Tomten fick ta emot massor av önskelistor hela eftermiddagen.

Melissa säger bara God Jul Tomten. Eddie säger 50 bilar och Sofie på Vinthundsgatan vill träffa sina kusiner mer. Många önskar sig kläder. Kan vara bra att göra som Wilma, som meddelar att det är storlek 140 som gäller. Edit meddelar att det är rosa färg som gäller för önskelistans slajm och Felicia, 5 år, vet att hon vill ha öronmuffar som ska vara vita.

Med en teckning på listan så får Tomten ännu mer ledtrådar vad önskan innebär. För det är inte alltid heller som det är jätteenkelt för Tomten att läsa: KRONAMEDPLÅSAFIRER skriver Elin på listan där det finns en teckning på baksidan som förklarar. Viggo vet också att det är bättre med mer detaljerad information inom parantes, de röda högtalarna ska vara JBL och i leksakståget är det viktigt att dörrarna ska gå att öppna.

Några saker kan vara svårare att göra paket av, som t ex en trädkoja. Eller den listan med två önskningar där 1 var ett liv och 2 var en pojkvän. En mamma med bebis i magen som Clara önskar sig kan också vara tuff att få in i paket om det är en riktig mamma. Sen kommer den udda listan med två önskningar igen men i omvänd ordning och något kompletterad för nu är 1. En snygg pojkvän och 2. Ett bra j-a liv!

Lego är väl alltid med på massor av önskelistor. Kanske blir det ibland mer specifikt och kanske några miljöer är mer i tiden som t ex vindkraftverk. Men Lego Friends och Lego Elves finns också på listor.

Hugo har en preciserad önskelista i två delar. Där finns åtta önskningar med hänvisningar till sidnummer i BR katalog samt fem från Lekia. Hugo har för information också noterat priserna.

Venla har skickat med ett personligt meddelande i sin önskelista där hon frågar vad Tomten heter. Men tomten heter ju bara Tomten.

Philip har skrivit en önskelista med sprakande färger och har för säkerhets skull satt sitt personliga klistermärke med mobiltelefonnummer i hörnet på listan. Så kan Tomten sen ringa och kolla om hans önskan om att Kaj ska lära sig spela ishockey har gått i uppfyllelse!

Oscar just wants a lot of toys. Lucy har en lista som avslutas med att hon inte vill att det ska finnas mardrömmar. Ella skrev en lista i knallrosa där hon också vill ge en 500-lapp till Rädda Barnen. Med kulspets står det vänd och på baksidan: Jag älskar dig Tomten. Och Tomten älskar så klart alla barnen tillbaka.

Agnes har en prydligt uppställd och informativ önskelista. En röd vagn kan man hitta på Lekia. Ska vara x2 och sitta ihop. Dubbelvagn med nät under finns i Solna centrum. En stol med hjul får vara i vilken färg som helst. En önskad julstjärna ska ha ett hål. En docka -nej- två dockor, Skrållans syster Teeniedockorna mörk (ljushårig och Nellie-dockan och Krypdockan borde finna på H&H. Eller?)

Vi har flera önskelistor med inklistrade bilder. Demir har tejpat in blad som visar en massa Ready 2 Robots. Julia och Emelia hade båda långa ihoprullade listor med massor av önskningar i bild.

Tomten fick ovanligt många önskelistor i igenklistrade kuvert i år. Många med fina teckningar.

Årskort till hemmamatcher för AIK är väl en bra julklapp för den som hejar på Gnaget som Christos antagligen gör.

Några nya favoriter på önskningar för i år är olika figurer mm så som Pyjamashjältarna, Paw patrol (Skye, Rocky, Chase m fl.), Babblarna, Smasher,  LOL Big Surprice, Soy Luna dagbok, Hatchimals har vi väl haft tidigare år men Thunderbirds, hästar och stall från Schleich, Shopkins känns som nya. Andra vanliga nya önskningar noteras så som Robot, Slime, Sminkdocka, Nerf, Loom band, simglasögon, drömfångare.

Gamla hederliga julklappasönskningar finns också med på listorna så som skridskor, skidor, snowracer, dockor och fortfarande många som önskar sig Barbie, flygplan, bilar så klart och fordon av alla de slag. Gosedjur, dinosaurier, riktiga djur (fem gånger är det skrivet hund med större och större bokstäver på en omärkt önskelista), My little Pony och Karla vill ha en riktig enhörning. Pussel och böcker är på mångas listor. Verkar som att det fortfarande ska åkas skateboard eller heter det skejtbåd nuförtiden? Eller kanske mer ohederliga klappar så som mobiltelefoner, skal till telefonerna, pengar och dollar, spionsaker. Super Mario Kart ska vara 8 Deluxe och för Fifa är det nu 19 som gäller. Tomten är ju väldigt förtjust i Toy Story och längtar som bara den till nummer fyra och blir ju glad när fortfarande Buzz Lightyear finns med på en önskelista.