Ännu en lyckad Barnens julmarknad

För nionde året i rad arrangerades Barnens julmarknad på första advent i Järvastaden. Området kring Jaktvillan är den perfekta platsen för detta då besökare kan strosa runt bland stånden och även har nära till Jaktvillan för att titta in och beundra utställningen av pepparkakshus som pågår samtidigt.

Förutom skolklassernas marknadsstånd fanns där också många andra utställare och det fanns mycket att titta och smaka på. Häst och vagn fanns på plats för dem som ville se sig om i vår stadsdel på ett lite annorlunda sätt, och att döma av kön var detta ett väldigt populärt inslag. Från Överjärva gård kom Ulla Alm från Kulturlandskaparna tillsammans med en fårfamilj.

Tomten kom med häst och vagn med en stor julklappssäck över axeln. Han tog sin plats i hörnan i växthuset och hade sedan fullt upp med att prata med alla ivriga barn som ville lämna sina önskelistor och få en julklapp. Vår Tomte är väldigt populär på dessa julmarknader och säkert den mest fotograferade denna dag, tillsammans med många barn och en och annan hund.

Den som ville värma sig eller vila benen en stund kunde göra det i kåtan där det eldades för fullt.

Och det grå vädret till trots sken sången från Music Kidz upp stämningen och lite senare på dagen kom även Solna brass och höjde temperaturen lite ytterligare.

I vimlet hördes många uppskattande röster och som en besökare uttryckte det:

- Barnens julmarknad i Järvastaden är startskottet för julen!