Vårt aktiva säkerhetsarbete genom Trygg i Järvastaden har nu passerat sitt första verksamhetsår. Vi har kunnat dokumentera omkring 25 incidenter och viktiga händelser genom ett engagemang av din nära trygghetsambassadör i föreningen. En del av incidenterna har varit stöld, inbrott eller skadegörelse i området.

Trygg i Järvastaden startades 2017 för att kunna påverka och tillföra resurser vid incidenter och händelser för att motverka otrygghet i stadsdelen.

Järvastaden har idag omkring 6000 boende och ännu fler människor vistas här genom att de besöker restauranger, butiker och aktiviteter. Din trygghetsambassadör finns i flera av bostadsrättsföreningarna, men det saknas några ytterligare i ett fåtal av föreningarna.

Järvastaden AB arbetar målinriktat för områdets boende, bland annat genom arbetet med Trygg i Järvastaden. Under sommaren blev det klart att arbeta med Trygghetsvärdar via ett bevakningsbolag där Trygghetsvärdarna cirkulerar med bil i området.

På Facebook finns ett par grupper som där boende i Järvastaden informerar varandra om vad som händer i området. Det har ibland förekommit inlägg som ger intryck av att det är det i Järvastaden finns fler problem än i andra områden. Så är inte fallet. Våra Trygghetsambassadörer, som ju är våra ögon i området, har inte dokumenterat eller uppfattat stora problem som förekommer i andra stadsdelar. Därför vill vi gärna att alla boende som upptäcker något i området vänder sig till sin Trygghetsambassadör så att allt som förekommer kan dokumenteras. Det går också bra att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi vill ta del av de problem som förekommer och syftet är också att kunna arbeta strukturerat och förebyggande.