Missa inte Järvastadens Food Festival och utomhusbio

På lördag 25 augusti gäller det - missa inte årets Food festival och utomhusbio! Vi kan lova en internationell meny med nya spännande smak- och doftupplevelser! Klockan 17 börjar maten serveras och i år håller vi till nedanför Mulle Meck-parken i Järvastaden.

Järvastadens Food Festival fortsätter att växa när vi i år även har med oss "kockar" från Agnesberg och Bagartorp. Det är som vanligt ICA Nära i Järvastaden som står för råvarorna  och boende här och runtomkring lagar maten.

Solna Brass bjuder på riktigt mässingsblås från omkring klockan 17.30.

För dig som vill skaka av dig lite av den goda maten finns chansen till ett zumba-pass i det fria. Passet börjar klockan 19 och håller på omkring 40 minuter. Mer om det finns att läsa här.

Även utomhusbion har fått ett nytt, större format när vi i år visar vi kortfilmsserien Röst före huvudfilmen. Temat för kortfilmerna är "Vilka syns och vilka röster hörs i det offentiga rummet". Filmerna är gjorda av unga filmskapare, både framför och bakom kameran. Dessutom visar vi en film som unga sommarjobbare från Solna har producerat. Filmen heter "Ungas röster i valet".

Programmet för denna del av kvällen enligt nedan:

-- 17:30 Partiutfrågning
-- 18:10 Uppträdanden
-- 19:20 Röstpanelsamtal
-- 20:15 Filmen börjar

Hela programmet finns också på Instagram.

Huvudfilmen i år är Star Wars - The last Jedi. Kortfilmerna börjar omkring klockan 20, huvudfilmen vid 21-tiden. Glöm inte att ta med en filt att sitta på och självklart kommer det att finnas riktiga biopopcorn att köpa.

Festivalområdet är vid Mulle Meck-parken, Mönstringsvägen. Buss 505 och 540 stannar intill parken. Tar du pendeltåget är det bara en kort promenad hit från Ulriksdals station. Kör du bil finns det parkering längs gatorna i Järvastaden.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det.