När Ismail kom till Sverige 1997 var han redan bekant med affärsvärlden och hur man driver eget företag. I sitt hemland Turkiet hade han en skoaffär, men i sitt nya hemland valde han att utvecklas inom restaurangbranschen. I Järvastaden möter vi Ismail på Järva Pizzeria, som han driver sedan 2017 när han tog över kontraktet från den tidigare ägaren.

- Det är enkelt att driva företag i Sverige, säger Ismail och fortsätter:

- Det är upp till var och en hur bra det kan bli, det finns inga gränser utan det är bara att jobba på och hela tiden förbättra.

Ismail uppskattar att lokalerna är nya och fina, det är enkelt att driva restaurang då, när vitvaror fungerar och allt är fräscht. Han är nöjd med sin placering i Järvastaden, pizzerian ligger utmed en ganska livlig gata och det kommer hela tiden nya kunder.

Och kunderna är nöjda, som en recension på Facebook säger: "Bästa pizzan jag ätit, tillagas med 100% kärlek".

- Vi har byggt upp en bas av stamkunder, sakta men säkert, säger Ismail.

Han ser positivt på framtiden, i och med att Järvastaden fortsätter att växa och nya kunder strömmar till hela tiden.

Han bor inte i Järvastaden men inte så långt ifrån, så det är nära till jobbet för honom och han är nöjd med sina arbetstimmar och säger i skämtsam ton:

- Jag jobbar lagom mycket!