Järvastadens bilpool växer - nu finns också elbilen Nissan Leaf

Ändra dina och familjens invanda vanemönster och samtidigt minska användandet av bil. Det ger vinster både för hälsan, miljön - globalt och lokalt. Färre bilar ger renare luft och ger en tryggare stadsdel med mindre trafikerade gator.

Järvastadens bilpool är med i teknikens framkant och värnar om miljön genom att nu ha satsat på att också tillhandahålla elbilen Nissan Leaf. Att äga en elbil som familjens enda bil kan vara en utmaning med tanke på att dessa bilar fortfarande är något begränsade i sin räckividd.

De allra flesta resorna som görs med bilpoolens bilar är dock relativt korta i närområdet och därför passar elbilen bra, då den har en räckvidd på ca 15-20 mil beroende på körsätt. En av fördelarna med att vara med i bilpoolen är att det går att välja bil efter aktuellt behov. Den som ska ut på långresa och inte är beredd att leta laddningsmöjligheter kan välja en av de konventionella bilarna med förbränningsmotor istället.

I samarbete med Järvastaden AB kommer elbilen att stå parkerad och laddas bakom Jaktvillan.

Vid intresse av att gå med i Järvastadens bilpool ta kontakt via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

För mer information besök Järvastadens bilpools hemsida >