Vi längtar alla efter vår och värme nu. En vår och en försommar i Järvastaden som kommer vara intensiv med aktiviteter. Vi har vår uppskjutna cykelfixardag 22 april tillsammans med Cykel-Expo och vi ska fira Valborg tillsammans 30 april eller heter det att vi firar ”Godisregn” med ICA-Magnus och hans gäng?

Öppnandet av biblioteket tillsammans med Solna stad 12 maj kommer bli ett extra stort kalas i år då Mulle Meck-parken fyller tio år. Söndag 27 maj är det Järvastadsloppet tillsammans med Sundbybergs IK och Solna Orienteringsklubb. I mitten av juni har vi kojbyggardagar och midsommarafton firas traditionellt på Överjärva gård. Se alla planerade aktiviteter i Järvastadens kalendarium.

 

jarvstaden vision 1

 

I Järvastaden bygger vi bostäder i alla storlekar men framför allt bygger vi en framtid.

 

jarvstaden vision 2

 

På gränsen mellan Solna och Sundbyberg, alldeles intill Igelbäckens naturreservat och bara ca 10 min från Stockholm City bygger vi Järvastaden.

 

Skanska och Vasakronan äger gemensamt Järvastaden AB som ansvarar för utbyggnaden. Tillsammans med kommunerna har vi ett framgångsrikt samarbete när det gäller att skapa...

 

jarvstaden vision 3

 

... en levande stadsdel med social hållbarhet. Vår vision för Järvastaden kommer ur det geografiska läget.

Här bygger vi ett drömboende för barnfamiljer och alla andra som vill bo lugnt och tryggt med naturen utanför dörren och city runt hörnet.

 

jarvstaden vision 4

 

För att visionen inte bara ska vara vackra ord översätter vi den i en årlig handlingsplan och ett antal aktiviteter. När vi bygger en skridskorink anordnar vi även skridskodisco. När vädret tillåter startar vi snökanonen och kör pulkarace. När cykelsäsongen börjar har vi cykel-fixar-dag. Vi hälsar våren med eget valborgsmässofirande.

 

jarvstaden vision 5

 

I slutet av maj går Järvastadsloppet med 1000 deltagare. Har vi byggmaterial över anordnar vi koj-byggar-dagar. I juli anordnar vi barnutställning på känt barnbokstema tillsammans med skaparen av Mulle Meck-parken. I slutet av augusti har vi foodfestival och utomhusbio. Järvastaden Open i golf avgörs i september. Under hösten har vi en...

 

jarvstaden vision 6

 

... svamp-plockar-dag och i december anordnar vi barnens julmarknad och pepparkakshusutställning. Alla aktiviteter finns samlade i en kalender som de boende får i början av året. Dessutom samarbetar vi med många lokala föreningar och klubbar. Vi uppmuntrar och stödjer lokala verksamheter och initiativ som bidrar till en levande gatubild och en utökad...

 

jarvstaden vision 7

 

... närservice. I den gamla Jaktvillan i hjärtat av Järvastaden finns en festlokal för de boende. Vår vision om ett drömboende för barnfamiljer översatt i en handlingsplan och aktiviteter skapar en levande stadsdel och spontana möten mellan människor. Där människor möts och har trevligt tillsammans ökar förståelsen för varandras olikheter. Var och en bidrar till...

 

jarvstaden vision 8

 

... gemenskapen och man upptäcker att det är mer som förenar än som skiljer. När Järvastaden är klart har vi byggt 6 000 bostäder, några i Sundbyberg men de flesta i Solna. Det kommer bo ca 18000 människor här. Välkommen hit!