Bagartorp utvecklas

Bagartorp är angett som ett utvecklingsområde i Solna stads översiktsplan och håller successivt på att utvecklas till en ännu mer sammanhållen och levande stadsdel. Nu planeras för nya bostäder, service och ett nytt entrétorg till Ulriksdals pendeltågstation. Det planeras också för en tillfällig mötesplats med stadsodling, utegym, boule och paddeltennisbana. Läs mer om utvecklingen av Bagartorp på Solna stads hemsida.

Åk utför vid Jaktvillan

Vintern är här på riktigt och med den snön som faller till och från. Passa på att åka utför backen nedanför Jaktvillan. Vid Jaktvillan finns åklappar att låna för den som vill komma ner extra fort. Eller ta med egen kälke och åk flera!

Lördag 9 och söndag 10 december kl 11 – 16 anordnar Kulturlandskaparna adventsmys på Överjärva gård. En dag för hela familjen; hälsa på fåren, grilla lammkorv över öppen eld och pröva ponnyridning för de minsta.

Välbesökt julmarknad i Järvastaden - vinnande bidrag pepparkakshus

Som traditionen nu bjuder så hölls Barnens Julmarknad i början av december i Järvastaden. Nytt för i år att bodar och marknadsstånd var grupperade runt Jaktvillan. Detta på grund av byggnation av fjärrvärme, vatten- och avloppsledningar mm till de kommande rad- och kedjehusen i Grankällan har grävt upp vägarna nedanför huset. Kanske blev det nu ännu trängre än vanligt för alla besökare att handla och förtära korva med bröd, våfflor med grädde, kaffe, kakor och massor med andra godsaker.

Som ett led i att öka tryggheten i Järvastaden söker vi nu förslag på personer som kan verka som trygghetsambassadörer för de olika bostadsrättsföreningarna i vår stadsdel. Det här och mycket annat blev resultatet av det möte kring trygghet som hölls i Jaktvillan 29 november.